Vogels

Palawandwergooruil

Palawandwergooruil

100
-
Nog niet waargenomen op fladder
Gespot
De Palawan Dwergooruil (*Otus fuliginosus*) is een middelgrote uil die endemisch is voor het eiland Palawan en nabijgelegen eilanden in de Filippijnen. Hij heeft een donker, roetachtig verenkleed, wat hem de bijnaam 'roetdwergooruil' heeft opgeleverd. Hij bewoont dichte bossen.
Waar te spotten
Endemisch voor Palawan en nabijgelegen eilanden (Balabac, Calamian-eilanden), Filippijnen, in primaire en secundaire laaglandbossen.
Hoe te spotten
Waarneming is uitdagend. Concentrereer je op bosgebieden op Palawan. Luister 's nachts naar zijn roep.
Wanneer te spotten
Nachtelijk; waarschijnlijk actief na zonsondergang.
De Palawan Dwergooruil is nauw verwant aan de Javaanse Dwergooruil, maar heeft zich in isolatie op Palawan tot een aparte soort ontwikkeld.
Laden...

Gespot

Geen recent waargenomen vogels

Observaties per maand

Geen observaties
Laden...
Nog niks waargenomen

Ook interessant

File:Boobook Owl (Ninox boobook) (22327713360).jpg
100

Australische boeboek

Uilen
100

Puertoricaanse uil

Uilen
File:Megascops cooperiPCSL15807B.jpg
100

Mangroveschreeuwuil

Uilen
100

Luzondwergooruil

Uilen
100

Pernambucodwerguil

Uilen
File:Band-bellied Owl (Pulsatrix melanota) (9499668356).jpg
100

Gestreepte maskeruil

Uilen
100

Mindorodwergooruil

Uilen
File:Otus bikegila (10.3897-BDJ.11.e110428) Figure 2e.jpg
100

Principedwergooruil

Uilen
File:African Barred Owlet (Glaucidium capense) (13584013785).jpg
100

Kaapse dwerguil

Uilen
File:Megascops barbarus 69466216.jpg
100

Santa-Barbaraschreeuwuil

Uilen